Для защиты прав потребителей

25.12.2001, 18:53

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам социальной политики и труда согласился с предложениями Президента Украины к закону о внесении изменений в закон "О защите прав потребителей" и рекомендовал парламенту рассмотреть его в новой редакции. (укр.)

Законопроектом, що враховує пропозиції Президента, передбачається внести зміну до чинного закону, згідно з якою суми штрафів, які накладаються за порушення законодавства про захист прав споживачів, зараховуються до державного бюджету.

У попередній редакції документа, що була ухвалена парламентом 15 листопада цього року, пропонувалося, що такі штрафи у розмірі 15% відраховуються державному органу у справах захисту прав споживачів для його матеріально - технічного забезпечення.

Президент заперечив проти внесення такої зміни, оскільки вона суперечить чинному законодавству, згідно з яким органи державної влади здійснюють свою діяльність винятково за рахунок бюджетного фінансування.

Парламентський Комітет погодився з тим, що запропонована Президентом зміна до закону повною мірою відповідає механізму єдиного бюджетного фінансування державних органів, який грунтується на положеннях Бюджетного кодексу України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також