Долгожданный концерт

01.02.2001, 10:48

В Киеве состоялся концерт британской группы "Дюран-Дюран". (укр.)

30 січня увечері київська публіка зустрічала в Палаці "Україна" відому британську групу "Дюран-Дюран". І було помітно, що вельми стриманий прийом солісту культової групи 80-х Саймону лі Бону не сподобався. Після першої пісні і перших "задовільних" оплесків він ще сказав спроквола "Thank you". Після другої вже не сказав нічого. Перед третьою зауважив, що ця пісня, як на нього, є актуальною для українців (на чистій совісті яких - начисто закритий Чорнобиль) і заспівав про ядерну загрозу для світу. Наслухавшись (і надивившись, бо на сцені було встановлено екран, що показував тематичні кадри та нетематичний "сюр") жахів про уран, публіка несміливо очікувала чогось життєстверднішого. І Дюран не забарився.

"Згадайте ваш найнезабутніший статевий акт", - закликав соліст культової групи 80-х, і слухачі, які зрозуміли, про що йдеться, схвально засвистіли. Десь приблизно у цьому пункті співак щез за кулісами. Момент затишшя був інтригуючим. У цей момент Дюран переодягся, змінивши чорну футболку на блискучу безрукавку.

"Відспівавши" менше десятка пісень, Дюран удруге щез за сценою. Це вже означало кінець концерту. Публіка зрозуміла, що треба активізувати оплески і свист. Хоча, як слушно зауважив один із фанатів Дюрана, який сидів позаду: "Зачем орать? Он и так выйдет". Так воно і сталося.

Останні три пісні Дюран-Дюран співав з більшою охотою, ніж усі попередні, адже публіка потроху почала вставати і підтанцьовувати... Уже виходячи з "України" ми побачили Руслану Писанку, Сергія Бизова, кількох відомих моделей. Усе-таки грамотні люди ходять слухати культові групи, подумалося. Не те що ми: усього "знаття" про "Дюран-Дюран" - лише те, що це, кажуть, улюблена група покійної принцеси Діани.
Оксана Остапенко.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також