Перспективы развития вооружений в ВСУ

12.02.2001, 11:56

9 февраля в пресс-службе украинского оборонного ведомства прошел брифинг с участием заместителя Министра обороны Украины генерал-полковника Александра Стеценко, который рассказал о перспективах развития вооружения и военной техники в Вооруженных Силах Украины. (укр.)

За словами головного зброяра Українського війська, сьогодні йде моральне та фізичне старіння техніки і озброєння. Це з одного боку, а з іншого - наукова думка швидко крокує у майбутнє. У світі з'являється нова зброя, удосконалюються способи її застосування. Ці та багато інших чинників було враховано при розробці Державної програми розвитку озброєння та військової техніки. Міністерством оборони разом з іншими зацікавленими відомствами визначено її пріоритети та основні напрями. Як ніколи, особливої ваги, а також фінансування, надається науково-дослідницьким та дослідно-конструкторським роботам. Напрацьовано чимало розробок з модернізації техніки і озброєння.

У проекті Державної програми розвитку озброєння та військової техніки (ОВТ) визначено, зокрема, основні напрямки переоснащення Збройних Сил. Триває робота над створенням озброєння на нових фізичних принципах. Чимало наукових розробок буде втілено у виробництво систем управління, засобів радіоелектронної боротьби та розвідки, а також в модернізацію бойових літаків, комплексів Протиповітряної оборони. Велика увага надається бронетанковій техніці та артилерійським системам. Вже в цьому році перші десять вітчизняних танків Т-84 мають надійти до військових частин. Майже тридцять зразків систем проходять випробування і згодом будуть прийняті на озброєння Української армії.

Як наголосив Олександр Стеценко, питання переоснащення війська знаходиться на особливому контролі Міністра оборони Олександра Кузьмука. В минулому році вони постійно розглядалися колегією військового відомства. І вже цього року знову відбулася спеціальна нарада із зброярських проблем.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також