О создании нового вида ВСУ

28.02.2001, 11:27

27 февраля состоялось расширенное заседание коллегии Министерства обороны Украины, на котором обсуждались перспективы создания нового вида Вооруженных Сил Украины. (укр.)

Першим на порядку денному стояло питання "Про створення нового виду Збройних Сил України". Як зазначив керівник військового відомства Олександр Кузьмук, ми маємо визначитися із створенням у майбутньому нового виду ЗС на базі ВПС та військ ППО України. Йдеться не про об'єднання цих структур під єдиним головуванням, а саме про створення нової сучасної системи захисту країни. При цьому буде враховано власний та світовий досвід, сучасні наукові розробки тощо.

У доповіді з цього питання, з якою виступив начальник Генерального штабу Збройних Сил України - перший заступник Міністра оборони України генерал-полковник Володимир Шкідченко, було окреслено етапи, основні напрямки і принципи створення нового виду ЗС.

На колегії також було розглянуто питання підвищення ефективності співпраці Міністерства оборони з Верховною Радою України у законотворчій роботі. Успішним прикладом її у минулому році є, зокрема, прийняття 17 законопроектів. Як наголосив Олександр Кузьмук, діяльність оборонного відомства і для Верховної Ради, і для всього суспільства стала прозорою. В обговоренні цього питання взяв участь голова Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Борис Андресюк. Було прийнято рішення про створення спільного плану роботи профільного Комітету ВР та колегії МО України.

Третім питанням порядку денного стало обговорення стану пошуково-рятувальної служби у військах (силах) та заходи щодо його поліпшення.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також