Украинским саперам есть чем поделиться

22.02.2001, 10:31

С 19 по 26 февраля в Каменец-Подольском с визитом находится делегация инженерных войск Вооруженных Сил Франции. Целью визита является обмен опытом по вопросам разминирования в рамках миротворческих операций на примере Южного Ливана и бывшей Югославии. (укр.)

Делегацію інженерних військ Збройних Сил Республіки Франції очолює заступник начальника мінного центру училища спеціалізації інженерних військ Збройних Сил Франції Андре Кеслєр. На базі військово-інженерного інституту при Подільській Державній аграрно-технічній академії триватиме обмін досвідом з питань розмінування у рамках миротворчих операцій на прикладі Південного Лівану та колишньої Югославії.

Українським саперам є чим поділитися з французькими колегами. Лише за перші півроку своєї діяльності у Південному Лівані українські миротворці знешкодили вибухонебезпечних предметів у 20 разів більше ніж за 22 роки перебування у країні сил ООН.

Французькі військові також приймають активну участь у миротворчих операціях, в тому числі у Південному Лівані. Спільний досвід, надбаний військовими обох країн у проведенні розмінування, виявляється корисним.

У військово-інженерному інституті при Подільській Державній аграрно-технічній академії, згідно плану співробітництва між військовими відомствами двох країн, на посаді офіцера-експерта від інженерних військ ЗС Республіки Франції працює заступник начальника училища спеціалізації інженерних військ інженерних військ ЗС Франції полковник Жан Ретюр. Завдяки такій співпраці слухачі вищого навчального закладу, де готують фахівців інженерної справи для Збройних Сил України, мають змогу на постійній основі вивчати досвід французьких колег.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також