В Запорожье прибыл "Ревизор" по заказу "Мотор Сич"

15.02.2001, 10:51

11 февраля на сцене Запорожского украинского музыкально-драматического театра состоялась премьера гоголевского "Ревизора". (укр.)

Для реалізації проекту, замовленого колективом ВАТ "Мотор Січ" й особисто його керівником паном Гогуслаєвим, було створено театр-антрепризу "Мельпомена", під дахом якого заслужений діяч мистецтв України Віталій Денисенко як режисер-постановник зібрав у творчий гурт акторів трьох театрів - молодіжного, музично-драматичного і "ВІ" ("VIE").

На роль Городничого запрошено знаменитого Олександра Гапона, у проекті також бере участь актор Національного театру української драми ім. Івана Франка Анатолій Гнатюк. Як поінформував директор обласного муздрамтеатру Валентин Слонов, столичний актор, згідно з контрактом, гратиме у трьох перших спектаклях, а потім його змінить у ролі Хлєстакова Євген Дзига, талановитий актор запорізького муніципального театру "ВІ".

Танці, в тому числі циганські, "відбулися" як чудовий доважок прем'єри з легкої руки балетмейстера Тетяни Астраф'євої - відомого керівника театру-кабаре "Олександріївський узвіз".
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також