Работы украинского фотохудожника украсят Венецианское биеннале

19.02.2001, 16:26

Украинского фотохудожника Виктора Марущенко лично пригласил куратор Венецианского биеннале Гаррольд Шеманн участвовать в главной выставке фестиваля "Плато человечества". (укр.)

Вже наприкінці 80-х Віктор Марущенко "прорвався" на Захід і в 1990 році, у рамках масштабної акції "100 фотографів зі східної Європи", що її проводив Єлісейський музей фотографії у Лозанні (Musee de l'Elysee, Lausanne), показав свою колекцію зі 115 фотографій. Музей її придбав.

1997 року у видавництві "Benteli Verlag" у Берні виходить авторський фотоальбом "Віктор Марущенко. Україна. Фотографії", котрий представляв видавництво цього ж року на Франкфуртському книжковому ярмарку.

2000 року куратор з Берліну Дороте Бінерт (Dorothee Bienert) об'єднала в одній виставці картини видатної української художниці Марії Приймаченко і роботи фотографа, показавши їх в "Kommunale Galerie" у Берліні. Виставка "Мій світ" ("Meine Welt") мала великий резонанс.

Куратором для своєї частини експозиції у Венеції Марущенко запрошує відомого швейцарського художника-кінематографіста та видавця Гуго Шара (Hugo Schar).

Україну на Венеційському бієнале представлятиме Міжнародний Фонд Мазоха, заснований у Львові 1991 року. Засновники фонду - художники Ігор Подольчак та Ігор Дюрич, режисер Роман Віктюк. Про це повідомляє УКРОП.

Читайте також