Цирк на ринге

27.02.2001, 11:14

Во Львове завершился X чемпионат Украины по боксу, в котором принимали участие победители и призеры чемпионатов мира, Европы и Олимпийских игр. (укр.)

На відповідному рівні була й організаційна робота. Що не дивно, адже галицька столиця вже не перший рік виявляє бажання прийняти у себе чемпіонат Європи і має для цього всі можливості.

Після попередніх поєдинків у Палаці спорту "Спартак" спортсмени і глядачі перебралися до затишного приміщення цирку, арена якого стала місцем захоплюючих боїв із сенсаційними підсумками.

Багато хто очікував, що найбільше медалей різного гатунку здобудуть донеччани, яких у фінали вийшло 5 чоловік. Господарі змагань мали чотирьох учасників вирішальних поєдинків, але спромоглися здобути найбільше золотих нагород. Початок переможній ході львів'ян поклав 25-річний вихованець клубу "Гетьман" Ярослав Мідик, який переміг Євгена Житлухіна з Харкова (вагова категорія 48 кг). У вазі до 51 кг досвідчений Володимир Сидоренко (Енергодар) без проблем переміг першого з донецьких фіналістів-невдах Еміля Гангалова. Сенсацією стала перемога львів'янина Сергія Лапинського, який є лише кандидатом у майстри спорту, над майстром-міжнародником із Києва Сергієм Костенком (71 кг). Найкрасивіший фінальний поєдинок завершився мінімальною перемогою нижчого рангом за очками - 29:28. Це була вже третя золота медаль прикарпатців - перед цим у вазі до 60 кг Володимир Липський здолав опір донеччанина Володимира Кравця. До речі, представники шахтарського краю так і не здобули жодного першого місця, що фахівцями визнано як несподіванка.

Переможцями в інших вагових категоріях стали: 54 кг - Сергій Данильченко (Харків), 57 кг - Сервін Сулейманов (Івано-Франківськ), 63,5 кг - Володимир Колесник (Івано-Франківськ), 67 кг - Валерій Бражник (Кременчук), 75 кг - Олег Машкін (Миколаїв), 81 кг - Вячеслав Узелков (Вінниця), 91 кг - Володимир Одушко (Маріуполь), понад 91 кг - Олексій Мазикін (Харків)
Ігор Корольов.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також