На ринг вызываются...

23.03.2001, 16:17

24 марта состоится бой за звание чемпиона мира по боксу по версии WBO между Владимиром Кличко и Дерриком Джефферсоном. (укр.)

Володимир Кличко. Народився 25 березня 1976 року. Зріст - 200 см, розмах рук - 200 см, вага - 110,46 кг. На професіональному ринзі провів 36 боїв: 35 перемог (32 нокаутом), один програш. Інтерконтинентальний чемпіон WBA (17.07.1999 - 14.10.2000), інтерконтинентальний чемпіон за версією WBC (14.02.98 - 05.12.98, 18.03.2000 - 14.10.2000), чемпіон Європи (25.09.1999 - 14.10.2000), чемпіон світу за версією WBO з 14.10.2000.

Деррік Джефферсон. Народився 10 березня 1968 року. Зріст - 198 см, розмах рук - 208 см, вага - 109,36 кг. На професіональному ринзі провів 26 боїв: 23 перемоги (18 нокаутом), два програші і одна нічия. Чемпіон Північноамериканської федерації боксу (NABF) у 1999 - 2000 рр.

Українець Володимир Кличко проведе бій за звання чемпіона світу за версією WBO з Дерріком Джефферсоном. На прес-конференції, що відбулася днями в Мюнхені, обидва боксери однозначно заявили, що збираються перемагати тільки нокаутом.

- До цього бою, - сказав Деррік Джефферсон, - я йшов довгих сім років. До поєдинку я готувався, слухаючи музику Моцарта і Бетховена, щоб розуміти думки і відчуття Володимира. Я знаю, що Володимир 25 березня святкуватиме свій день народження, отож замість дня народження я влаштую йому похорон. Я маю потужний удар, що допоможе мені вийти з рингу переможцем. Ті, хто буде дивитися цей бій, не відривайтеся ні на секунду, оскільки можете пропустити свій шанс побачити те, чого ви ще ніколи не бачили. Я на всі сто відсотків є одним із найнебезпечніших боксерів у світі. Це буде помста за мого друга Кріса Бірда і жорстокий урок для Кличка.

Володимир був гречніший і менш категоричний:

- Можу впевнено сказати, що цей двобій буде дуже видовищним. Все інше нехай скажуть у суботу мої кулаки. Бій не буде тривати всі дванадцять раундів. Подивіться списки двобоїв, мій і Джефферсона, кількість перемог нокаутом вражає. Це ще раз потверджує мої слова. Деррік дуже небезпечний суперник. Він надзвичайно агресивний і швидкий. Єдина його слабкість, що може вплинути на результат, - його дірки у захисті. 24 березня я не збираюся вмирати, оскільки 25 березня відзначатиму своє 25-річчя. Але про свята потім. Поки що всі мої думки про майбутній двобій.

Підготовка до бою з Дерріком, який у професіональному боксі отримав прізвисько "D-traіn" - "Детройтський експрес" (за місцем народження темношкірого атлета), проходила в три етапи. Перший містив у собі загальну фізичну підготовку, потім були тренування у залі. І третій етап, що тривав останні три тижні, - робота зі спаринг-партнерами. Крім того, Володимир переглянув достатню кількість відеозаписів двобоїв свого суперника, виробив кілька тактичних варіантів проведення бою і сьогодні, за його словами, готовий як фізично, так і психологічно.

Утім, 24 березня не лише визначить переможця у принциповому, захопливому боксерському поєдинку. Саме після бою Володимира брати Клички мають намір визначитися щодо продовження контракту з клубом "Unіversum Box-Promotіon", адже останнім часом ситуація навколо цього вкрай загострилася. Напередодні Віталій зробив з цього приводу заяву:

"Останнім часом Клаус-Пітер Коль у своїх інтерв'ю акцентує увагу на фінансовій стороні контракту, представляючи себе таким собі добродієм, а нас із Володимиром меркантильними боксерами, які думають лише про свій гаманець. Хоча предметом суперечок стала не тільки спроможність нашого промоутера організувати двобої з боксерами, імена яких повторювалися сотні разів, а й фінансові питання. Зрозуміло, що кожна із сторін відстоює свої погляди й інтереси. Ми продовжуємо переговори про можливу пролонгацію контракту на взаємовигідних умовах. Поки що контракт не підписаний, і говорити про це можна буде тільки після того, як Володя проведе бій 24 березня. На початку цього року була досягнута домовленість із паном Колем про те, що в момент нашої підготовки, коли усі думки спортсмена спрямовані на бій і перемогу, і ми, і керівництво клубу утримаємось від будь-яких заяв і коментарів щодо пролонгації контракту.

Однак перед моїм двобоєм з Орліном Норрісом, а також перед двобоєм Володимира на нас у німецьких засобах масової інформації впала хвиля некоректної інформації. Ми не розуміємо, чому активність Клауса-Пітера Коля сягає свого апогею саме перед відповідальним двобоєм його підопічних і чи не виведе така своєрідна "підтримка" боксера перед боєм його зі стану позитивної рівноваги. Але, незважаючи на це, а також на численні пропозиції від клубів і промоутерів, що надходять на нашу адресу, ми з Володимиром схиляємося до думки продовжити роботу з клубом "Unіversum Box-Promotіon".

Отже, у спортивній долі наших уславлених атлетів незабаром можуть відбутися зміни. Вже сьогодні лунають прогнози щодо можливого продовження їхньої кар'єри за океаном, у колисці професіонального боксу. Адже, сидячи в Європі, досягти найвищих світових вершин амбітним братам Кличкам буде важко.
Дмитро Олтаржевський.
Инф. газеты "Урядовий кур'єр".

Читайте також