Кое-кто из Ванкувера на Олимпиаду не пробился

27.03.2001, 11:04

Украинские фигуристы выше восьмого места так и не поднялись - такой неутешительный итог принес чемпионат мира, который завершился в Ванкувере (Канада). (укр.)

Останні два комплекти розігрували танцювальні пари та жінки-"одиначки". Серед перших наші Олена Грушина та Руслан Гончаров після виконання оригінального танцю йшли восьмими. Довільна програма, яка й стала визначальною при розподілі нагород, залишила українців на цій же позиції. Будемо відверті: це максимум, на який ми могли розраховувати на світовій першості.

Чемпіонами ж стали італійці Барбара Фузар-Полі та Мауріціо Маргальо, які таки переплюнули, здавалося б, неперевершених французів Марину Анісіну та Гвендаля Пейзера. Причому перевага апеннінців визначилася лише одним суддівським голосом (п'ять проти чотирьох). Такою ж "золотою" виявилася й грошова нагорода чемпіонам - $82500. "Срібло" оцінено у $49500, "бронза" - росіян Ірини Лобачової та Іллі Авербуха - у $33000.

Лише на одну сходинку змогла піднятися Олена Ляшенко, котра після короткої програми одиночниць була 9-ю. У принципі, непогано відкатавши довільний танець, киянка перебралася на восьме місце. А чемпіонкою вчетверте у своїй кар'єрі стала американка Мішель Кван, яка у неймовірній боротьбі випередила росіянку Ірину Слуцьку. Третє місце також в американки Сари Х'юджес.

Як відомо, ванкуверська першість була не тільки останньою масовою репетицією перед Олімпіадою-2002 - у Канаді визначалося й представництво країн на майбутніх Іграх. На жаль, після провального виступу наших чоловіків (Данильченко - 23-й, Дмитренко - сходинкою нижче), у Солт-Лейк-Сіті Україну представлятиме лише один фігурист. Зате восьмі місця наших танцювальної та спортивної пар дозволяють виставити по два олімпійські дуети. Ляшенко (скоріш за все, саме вона) також на Іграх "сумуватиме", оскільки Галина Маняченко у Ванкувері не пробилася навіть до фіналу.
Лариса Алексеева.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також