Производственное обединение "Оболонь" наращивает производство

13.04.2001, 11:58

Киевское ЗАО "Оболонь" увеличило на 40% объемы производства продукции за первый квартал 2001 года по сравнению с аналогичным периодом прошлого года. (укр.)

За даними прес-служби підприємства, збільшення обсягів виробництва продукції вдалося досягти переважно за рахунок збільшення на 66,9% обсягів виробництва пива. Збільшення обсягів виробництва продукції стало можливим завдяки розширенню її асортименту. Зокрема, з початку року на "Оболоні" розпочато випуск нової марки легкого світлого пива "Понт" (від давньогрецької назви Чорного моря - Понт Евксінський). Також у лютому розпочато випуск нових безалкогольних напоїв "Живчик-унік" та "Оранж" А, С, Е.

Окрім того, зростання обсягів виробництва продукції відбулося завдяки збільшенню обсягів її реалізації, за рахунок покращення якості, удосконалення роботи маркетингової служби підприємства, служби продажу тощо.

Обсяги експорту продукції київського ЗАТ "Оболонь" за перший квартал цього року збільшилися в півтора рази. Частка експорту "Оболоні" становить близько 15% від загальних обсягів виробництва продукції. Експорт продукції "Оболоні" здійснюється в 15 країн світу. Здебільшого, це Великобританія, США, Німеччина, Ізраїль, Канада, Франція, Естонія, Росія.

ЗАТ "Оболонь" створене 29 червня 1993 року. Підприємство працює без зовнішніх інвестицій. Акції товариства повністю належать членам трудового колективу, які працювали на умовах оренди з викупом. Створено більше 2 тис. робочих місць безпосередньо в акціонерному товаристві та більше 15 тис. - на суміжних підприємствах. За даними на грудень 2000 року, "Оболонь" виробляє 25,8% українського пива, 12% безалкогольних напоїв і 9,8% мінеральних вод.
По материалам УНИАН.

Читайте також