Рост ВВП в первом квартале составит 8%

13.04.2001, 11:58

Предварительные итоги за первый квартал свидетельствуют о том, что темпы промышленного роста в Украине будут значительно выше запланированных. Поэтому поступления в бюджет должны быть больше запланированных приблизительно на 1,8 миллиарда гривен. (укр.)

Про це заявив журналістам перший Віце-прем'єр-міністр Юрій Єхануров. Що стосується сільського господарства, то за перших два місяці нинішнього року зростання виробництва в цій галузі становило 1%, а на сьогоднішній день уже перевищує 6%, повідомив перший Віце-прем'єр-міністр.

Прогнозні дані на перший квартал свідчать про те, що зростання валового внутрішнього продукту може становити не менше 8%, наголосив Юрій Єхануров. Віце-прем'єр-міністр вважає, що й у другому кварталі, та й у цілому за рік, є всі можливості для виконання основних параметрів Держбюджету-2001. Однак основною умовою для цього має стати виконання програми приватизації, зазначив Юрій Єхануров. І насамперед це стосується продажу шести обленерго, який заплановано на квітень. Якщо це відбудеться, то таким чином вдасться перекрити "відставання, що спостерігається через ненадходження коштів від міжнародних фінансових організацій", - вважає Юрій Єхануров.
Инф. "Рабочей газеты".

Читайте також