Комментарии Премьер-министра к голосованию в парламенте

20.04.2001, 11:14

19 апреля Верховная Рада Украины приняла постановление, которым признала работу правительства по выполнению Программы "Реформы ради благосостояния" неудовлетворительной. (укр,)

Прем'єр-міністр Віктор Ющенко, взявши слово перед голосуванням депутатами за цю постанову в цілому, зазначив, що "уряд від цього шабашу відмежовується". Він звернувся, зокрема до депутатів, що розташовуються праворуч від промовця (фракції "Відродження регіонів", "Трудова Україна", СДПУ(о)), зі словами: "Сьогодні ви робите вибір України, за який будуть шкодувати ваші діти і ваші внуки".

Відповідаючи на запитання журналістів після закінчення голосування в парламенті, Віктор Ющенко заявив, що шанс зберегти цей склад Кабінету Міністрів "знаходиться не в уряді". "Я переконаний, - зазначив далі Прем'єр, - що цей уряд треба зберегти з точки зору його цінності та ефективності". Разом з тим він висловив сумнів, що це вдасться зробити. "Моє враження, що сьогодні Україні, українській владі такий уряд не потрібний", - додав він. "Йдеться не про склад уряду, а про курс, який він проводить. Ще не настав час чесної прозорої політики, ми, очевидно, ще недостойні такої політики і нам треба пройти через нові випробування".
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також