Французские верификаторы в украинском небе

16.05.2001, 10:45

Состоялся третий совместный украино-французский наблюдательный полет над территорией Украины. (укр.)

15 травня з військового майданчика аеропорту Бориспіль піднявся у повітря літак ВПС Франції С-130Н "Геркулес". На ньому французи разом зі своїми українськими колегами виконали спільний тренувальний спостережний політ над територією України.

Групу французьких верифікаторів, яка працюватиме в Україні до 18 травня, очолює начальник відділу "Відкритого неба" Центру верифікації Збройних Сил Франції полковник Домінік Боно.

Договір з "Відкритого неба" було підписано 24 березня 1992 року у Хельсінкі представниками верифікаційних структур 27 країн. Серед тих, хто започаткував цей Договір, була й наша держава. Верховною Радою України його було ратифіковано 2 березня 2000 року.

Всього, починаючи з 1992 року, офіцерами відділу "Відкритого неба" Центру військового співробітництва і верифікації Генерального штабу Збройних Сил України було виконано 47 спільних з країнами-учасниками інспекцій, зокрема, українсько-французьких - два.

Політ-відповідь над територією Франції на літаку АН-30Б ескадрильї "Блакитна стежа" українські верифікатори планують виконати у червні цього року.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також