Учения "Щит мира-2001" пройдут с 15 по 30 июля

23.05.2001, 11:11

С 21 по 25 мая на Яворовском полигоне Западного оперативного командования проходит заключительная конференция по подготовке учений "Щит мира-2001". (укр.)

Участь в ній беруть представники шістнадцяти країн світу: України, США, Білорусії, Данії, Канади, Швеції, Румунії, Болгарії, Казахстану, Молдови, Грузії, Німеччини, Польщі, Туреччини, Греції та Італії. Учасників конференції привітав перший заступник командувача військами Західного оперативного командування Сухопутних військ генерал-майор Микола Петрук. Він зазначив, що вперше за всю історію навчань підготовка миротворців відбуватиметься за реальною ситуацією, яка склалася сьогодні в Косово.

В перший день конференції її учасники затвердили плани проведення навчань та обговорили низку питань, пов'язаних із забезпеченням життєдіяльності понад 900 військовослужбовців, що планується залучити для їх проведення.

Одним з головних підсумків "Щита миру-2001", що проходитиме з 15 по 30 липня, має бути повна готовність до ротації україно-польського батальйону та ефективна миротворча діяльність нового складу цього підрозділу в реальній країні, під час реальних подій.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також