ИДЕТ ПОДГОТОВКА К УЧЕНИЯМ "КАЗАЦКАЯ СТЕПЬ-2001"

24.05.2001, 10:33

С 23 по 26 мая в Великобритании проходит главная планирующая конференция по подготовке учений "Казацкая степь-2001", в которых примут участие представители Вооруженных Сил Соединенного королевства, Польши и Украины. (укр.)

Визначено, що навчання проходитимуть 3-14 вересня на полігоні Стенфорд (графство Норфолк, Великобританія) у дусі програми "Партнерство заради миру". Їх тема - "Санкціоновані ООН дії багатонаціонального батальйону з підтримки миру в зоні конфлікту". Для цього, зокрема, планується здійснити десантування миротворчих сил парашутним способом та виконання ними завдань, передбачених мандатом ООН в умовах міста та сільської місцевості.

Для проведення навчань буде створено багатонаціональний штаб і батальйон у складі трьох національних рот (до 120 чоловік у кожній). Українська частина складатиметься з підрозділу 95-ї аеромобільної бригади, що входитиме до складу батальйону резервних сил ООН, а також взводу курсантів 3-го курсу аеромобільного факультету Одеського інституту Сухопутних військ.

Передбачається, що підрозділи прибудуть на навчання лише зі штатною стрілецькою зброєю, боєприпасами та польовим спорядженням. Засоби зв'язку та топографічні карти будуть надані британською стороною. Доставку українських та польських військовослужбовців з аеродрому Озерне (Україна) до авіабази "Браз Нортон" (Великобританія) буде здійснено літаком Іл-76 ВПС України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також