Сборы украинских миротворцев

25.05.2001, 11:41

36 офицеров из 65 кандидатов были отобраны для участия в сборах по подготовке миротворческого контингента Вооруженных Сил Украины. (укр.)

З 21 травня по 1 червня на базі курсів підготовки офіцерів багатонаціональних штабів Національної академії оборони України вони вивчатимуть різноманітні аспекти миротворчої діяльності українських контингентів в Косово, Південному Лівані та Сьєрра-Леоне. Зокрема, принципи дій миротворчих сил ООН, особливості їх поведінки під час конфліктних ситуацій та знаходженні мін та інших вибухонебезпечних предметів. В програмі навчання також порядок ведення радіообміну, оформлення документів згідно з вимогами ООН, надання допомоги постраждалим, організація та несення служби в штабах багатонаціональних сил, застосування абревіатур ООН та НАТО при відображенні оперативної обстановки на картах місцевості. Вдосконалення мовних навичок офіцерів проходить в центрі мовної підготовки Британської ради.

Після завершення курсу навчання Центр військового співробітництва і верифікації Генерального штабу Збройних Сил України, який є організатором цього заходу, планує умовно розбити учасників збору на дві групи. Перша - під час ротації українських миротворчих контингентів змінить своїх бойових товаришів на штатних офіцерських посадах, друга - становитиме резерв миротворчого персоналу ЗС України для направлення на посади військових спостерігачів і штабних офіцерів багатонаціональних миротворчих сил.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також