"Мотор" выиграл первый для Украины еврокубок

16.05.2001, 14:28

Гандболистки запорожского "Мотора" выиграли Кубок кубков европейских стран. (укр.)

Спортивна Україна здобула перший клубний єврокубок. Символічно, що виграли його гандболістки. Представниці найбільш "титулованого" нашого клубного виду спорту за радянських часів. Однак, певно, коли один за одним вигравали свої трофеї київські спартаківки Ігоря Турчина, в Запоріжжі й гадки не мали, що дівчата саме з "Мотора" увійдуть в історію як перші володарки одного з найпрестижніших континентальних трофеїв - Кубка кубків європейських країн.

Домашня перемога (26:20) тішила, але не заспокоювала сердець фанів - в Осло "Нордстранд" міг перемогти з більшим рахунком. Але наша взяла. Бронзовий призер норвезької першості взагалі провів зустріч далеко не повною концентрацією сил. Тому лише в стартовий проміжок скандинави дещо перегравали наших землячок.

Утім, у дебюті другого тайму норвежки навіть зрівняли рахунок - 12:12, в цілому переможна хода запоріжанок почала "спотикатися". Лідер норвезьких атак - Еріка Полозова - чеська студентка, яка вже давно стала громадянкою та збірницею Норвегії, раз-по-раз карала суперниць за необачність. І все ж наші - Цигиця, Заспа та Резнір - разом із російськими легіонерками Дядечко, Кашіль та Ахромеєвою виявилися кращими, влучними кидками "перекидали" скандинавок і за 10 хвилин довели рахунок до незрівнюваного - 23:18. І хай в останні атаки українки ходили "пішки", і хай ці атаки вони запорювали "пасивним веденням" або кидками в аут, - вони (і ми разом з ними) вже тоді знали - Кубок кубків у наших руках.
Віктор Іванченко.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також