На Чемпионате мира 2002 года украинцы будут играть с финнами, словаками и поляками

19.05.2001, 12:58

Международная федерация хоккея изменила состав групп предварительного раунда чемпионата мира 2002 года (высший дивизион), который состоится в Швеции (Гетеборг, Норчепинг, Карлстад) с 25 апреля по 11 мая. (укр.)

Система розиграшу чемпіонату залишається без змін. Дванадцять збірних дивізіону "В" суперничатимуть за дві путівки до "еліти". Це право отримають переможці групових турнірів.

На конгресі Міжнародної федерації хокею (ІІХФ), що відбувся у Ганновері, було ухвалене рішення про те, що чемпіонат світу 2005 року прийматимуть австрійські міста Відень та Інсбрук. ІІХФ попередила федерацію хокею Чехії, що коли до 31 жовтня цього року не буде запущена в експлуатацію нова льодова арена у Празі, права на проведення чемпіонату світу 2003 року перейдуть до Фінляндії. Конгрес також практично гарантував, що чемпіонат світу - 2006 відбудеться в Латвії, а 2007 року - в Канаді.

Після вдалого виступу на чемпіонаті світу в Німеччині, де збірна України посіла десяте місце, вже деякі гравці команди отримали заманливі пропозиції з різних клубів. Зокрема, воротар Костянтин Симчук вибирає між "Ак Барсом" (Казань, Росія) і "Ладою" (Тольятті, Росія). Оборонець В'ячеслав Завальнюк, найвірогідніше, продовжить хокейну кар'єру в "Салаваті Юлаєві" (Уфа, Росія), а форвард Богдан Савенко уклав контракт з російським "Нафтохіміком".
Анатолій Мартиненко.
Инф. газеты "Молодь України".

Читайте також