Состоялась презентация нового ведомства

05.07.2001, 10:34

На презентации Министерства промышленной политики Украины руководитель этого ведомства Василий Гуреев заявил, что основными задачами нового ведомства является наращивание отечественного производства и совершенствование структуры производства украинской промышленности. (укр.)

Василь Гуреєв нагадав, що за останні 10 років частка наукоємної машинобудівної промисловості в ній скоротилася більш, як удвічі - до 15,8%, натомість енергоємної металургійної промисловості збільшилася у стільки ж разів й перевищує 26%. Тому Міністерство вважає пріоритетним напрямом розвиток наукоємних галузей промисловості, а також легкої та деревообробної з швидким обертанням капіталу при одночасному збереженні обсягів випуску товарної продукції у базових галузях.

Не менш важливим, на думку Василя Гуреєва, є й нарощування експортного потенціалу українськими підприємствами. Він наголосив на позитивній тенденції збільшення у 1,7 раза поставок на зовнішні ринки продукції машинобудівної промисловості, питома вага якої у загальному експорті різних галузей збільшилася за рік на 4% і становила у першому кварталі 2001 року близько 18%. Мінпромполітики підтримуватиме цю тенденцію, а також намагатиметься не зменшувати обсяги експорту металургійної та хімічної галузей, зазначив Василь Гуреєв.

Довідка Укрінформу. Міністерство промислової політики України створено згідно з указом Президента України від 5 червня 2001 року з метою реалізації основних завдань економічної та соціальної політики України, подальшої розбудови високорозвинутого, конкурентоспроможного промислового комплексу, забезпечення ефективної роботи галузей промисловості.
Инф. газеты "Молодь України".

Читайте також