Отметили День предпринимателя

03.09.2001, 12:38

2 сентября в Украине отмечался День предпринимателя. Этому событию была приурочена встреча, организованная государственным комитетом предпринимательства, в которой приняли участие члены правительства, народные депутаты, представители Киевской горгосадминистрации, промышленники и предприниматели. (укр.)

Українські підприємці зміцніли свої позиції, - підкреслив Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах, виступаючи перед підприємницькою громадою, - і це ще одне підтвердження слів Президента Леоніда Кучми, що Україна відбулася як незалежна держава.

Анатолій Кінах згадав, що 10 років тому, на сесіях парламенту першого скликання, депутати не наважувалися навіть говорити слово "приватизація", це називалося "роздержавлення". А сьогодні в країні зростає критична маса підприємців, які чесно працюють заради України, прагнуть до цивілізованого, прозорого бізнесу. Це - наш національний капітал, і його треба шанувати.

Прем'єр-міністр наголосив, що уряд і далі створюватиме умови прозорої ринкової конкуренції, будуватиме суспільство, де влада буде обслуговувати економіку і платників податків. Він підкреслив, що без розвитку малого і середнього бізнесу підйом економіки неможливий, оскільки ці процеси - запорука створення міцного середнього класу, основи будь-якого цивілізованого суспільства.

Він вручив Почесні грамоти Кабінету Міністрів України великій групі промисловців і підприємців, серед яких директор заводу "Фіолент" О. С. Баталін, заступник голови Ради підприємців України при КМУ В. М. Гуржос, директор Житомирського регіонального відділення УСПП М. М. Коренєв, директор заводу "Буревісник" В. І. Майко, генеральний директор концерну "Електрон" В. О. Рибинок, голова ради харківських промисловців і підприємців Л. І. Рубаненко та інші.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також