Начинается ротация украинских военных наблюдателей

11.01.2002, 12:37

Начинается ротация украинских военных наблюдателей совместных миротворческих сил в Приднестровском регионе Республики Молдова и миссии ООН в Эфиопии и Эритреи. (укр.)

12-19 січня триватиме ротація українських військових спостерігачів Спільних миротворчих сил, що беруть участь у врегулюванні наслідків конфлікту в Придністровському регіоні Республіки Молдова.

На даний час, в Спільних миротворчих силах у Придністровському регіоні Республіки Молдова нараховується 1702 військовослужбовця, з них у складі військового контингенту - 497 військовослужбовців Російської Федерації, 445 - Республіки Молдови, 750 військовослужбовців Придністровського регіону Республіки Молдова та 10 військових спостерігачів від України.

В цей же термін, відбуватиметься часткова ротація українських військових спостерігачів Місії ООН у Ефіопії та Еритреї. З 220 військових спостерігачів Місії ООН, які ведуть спостереження в межах створеної Тимчасової зони безпеки (ТЗБ), розслідують випадки порушення кордонів ТЗБ, відкриття вогню, протиправних дій відносно до цивільного населення, 5 військовослужбовців Збройних Сил України.

На сьогоднішній день 43 українських військових спостерігачі виконують обов'язки по підтриманню миру в 10 місіях ООН, ОБСЄ, КФОР на територіях 7 країн світу.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також