Последняя неделя работы 8-й сессии Верховной Рады Украины

14.01.2002, 12:39

В последнюю пленарную неделю 8-й сессии, 15-18 января 2002 года, Верховная Рада Украины, как планируется, рассмотрит более 80 вопросов, включая 18 документов, определенных Президентом Украины и правительством как неотложные и первоочередные. (укр.)

У вівторок, 15 січня, народним депутатам буде запропоновано розглянути проект закону про реструктуризацію сум заборгованості між бюджетами усіх рівнів за взаємними розрахунками і бюджетними позичками за 1994-1999 роки та законопроект про телекомунікації, внесені урядом.

Цього ж дня також розглядатиметься законопроекти: про центральні органи виконавчої влади; про основні засади енергетичної політики України; про зброю; про національну стратегію поліпшення становища жінок України; про механізм повернення капіталу, вивезеного з України, а також узгоджений проект закону про Національне бюро розслідувань.

У середу, 16 січня, депутати, зокрема, обговорять нову редакцію законопроекту про внесення змін до Закону України про колективні договори, а також законопроект про погашення вартісної різниці, яка виникла внаслідок несвоєчасних розрахунків споживачів за використаний природний газ та послуг з його транспортування.

Після перерви народні депутати продовжать роботу у комітетах, фракціях і групах.

Проектом розкладу засідань Верховної Ради на наступний тиждень передбачається, що в день прийняття рішень, у четвер, 17 січня, депутати мають визначитися щодо 50 питань.

За процедурою третього читання розглядатиметься законопроект про вищу освіту, а також про внесення змін до ст. 18 Закону "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетними та державними цільовими фондами".

У другому читанні заплановано розглянути законопроекти, визначені Президентом та урядом як невідкладні, зокрема: про електронні документи та електронний документообіг; про іпотеку; про недержавне пенсійне забезпечення; про Національну програму будівництва суден рибопромислового флоту України на 2001-2010 роки; про Загальнодержавну програми розвитку водного господарства.

Цього дня також розглядатиметься у другому читанні законопроект про запобігання та протидію легалізації ("відмиванню") доходів, отриманих злочинним шляхом та законопроект про Військову Службу правопорядку у ЗСУ.

З питання ратифікації народним депутатам пропонується розглянути 8 проектів законів, зокрема, визначені Президентом як невідкладні: про ратифікацію Європейської конвенції про боротьбу з тероризмом та про ратифікацію Угоди про позику між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Цього ж дня парламент повторно розгляне 5 законів з пропозиціями Президента, зокрема: про інноваційну діяльність; про внесення змін до закону про рекламу (щодо поступової заборони реклами тютюнових та горілчаних виробів у ЗМІ) та про обов'язкове проведення передвиборних теледебатів та радіодебатів під час виборчих кампаній по виборах Президента України та виборах народних депутатів України.

Верховна Рада цього дня також планує прийняти рішення з обговорених раніше питань, зокрема, законопроектів, визначених Президентом як невідкладні: про виробництво, експорт, імпорт дисків для лазерним систем зчитування; про списання та реструктуризацію відшкодування сум податку на додану вартість станом на 1 вересня 2001 року,

Цього дня народним депутатам пропонується проголосувати щодо включення до порядку денного низки проектів законів та постанов, а також прийняти рішення з питань, обговорених у вівторок і середу.

У п'ятницю, 18 січня, народні депутати мають заслухати звіт Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення, а також ряд законопроектів, що стосуються внесення змін до чинного законодавства, зокрема до закону "Про політичні партії в Україні".

Цього ж дня відбудеться закриття 8-ої сесії Верховної Ради ІІІ скликання.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також