Украинские верификаторы работают в Германии

18.01.2002, 11:44

Группа украинских верификаторов принимает участие в проверке обменной информации по Договору об обычных вооруженных силах в Европе. (укр.)

16-20 січня представники Центру військового співробітництва і верифікації Генерального штабу Збройних Сил України відвідають Центр з верифікаційних завдань Бундесверу (м. Гайленкірхен, Німеччина) та Комітет НАТО з верифікаційних питань (м. Брюссель, Бельгія), де обміняються інформацією згідно з Договором про звичайні збройні сили у Європі (ЗЗСЄ). Групу українських верифікаторів очолює начальник групи реалізації Договору ЗЗСЄ підполковник Віктор Шайдюк.

Договором про звичайні збройні сили у Європі передбачено щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями про чисельність особового складу, систем озброєння і техніки, а також інспекції територій країн, які підписали цей документ.

"Інспекційний" рік за цим Договором розпочнеться 17 березня і пасивна квота України у 2002 році складатиме 22 інспекції, у минулому році вона складала 24 інспекційні об'єкти і була використана повністю.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також