Частичная ротация украинских миротворцев в Ливане пройдет до конца января

03.01.2002, 14:25

Кандидаты на замещение должностей в украинском миротворческом батальоне в Южном Ливане успешно сдали экзамены и готовы к ротации. (укр.)

228 військовослужбовців трьох оперативних командувань Сухопутних військ ЗС України, яких було відібрано для часткової ротації українського миротворчого контингенту тимчасових сил ООН в Лівані, завершили курс спеціальної підготовки та успішно склали кваліфікаційні іспити.

Протягом місяця вони готувалися в Центрі розмінування Збройних Сил України, що діє на базі військово-інженерного інституту при Подільській Державній аграрно-технічній академії. Днями екзаменаційна комісія на чолі з начальником інженерних військ Збройних Сил України генерал-лейтенантом Володимиром Воробьйовим здійснила перевірку готовності майбутніх миротворців до практичного виконання завдань.

Комплексні іспити тривали два дні і складалися з перевірки рівня індивідуальної підготовки та вміння діяти за призначенням у складі підрозділів. Зокрема, армійські сапери в умовах, що максимально відтворюють обстановку у Південному Лівані, здійснювали розвідку мінного поля та знешкодження вибухонебезпечних предметів. В цей час водії-механіки інженерних машин, комендантська служба, тилові підрозділи та медики всебічно забезпечували виконання цієї бойової задачі. Крім іспитів за основним фахом, всі військовослужбовці, які готуються до часткової ротації, склали екзамен з основ інженерної підготовки.

За підсумками екзаменів 228 військовослужбовцям було присвоєно відповідний рівень кваліфікації та вручено спеціальні посвідчення, що є своєрідним допуском до виконання бойових задач з розмінування місцевості. Передбачається, що часткова ротація відбудеться двома рейсами літаків у період з 16 до 22 січня 2002 року.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також