Сотрудничество Украины и Литвы в сфере социального обеспечения необходимо поддержать законодательно

04.01.2002, 12:15

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам социальной политики и труда рекомендовал парламенту принять проект закона о ратификации Договора между Украиной и Литовской Республикой о социальном обеспечении. (укр.)

Документом передбачається врегулювати питання соціального забезпечення громадян України та Литовської Республіки, на яких поширювалось чи поширюється законодавство однієї або обох сторін.

Предметом правового врегулювання Договору є здійснення таких видів грошових виплат: пенсії за віком; пенсії по інвалідності; пенсії за вислугу років; пенсії у разі втрати годувальника; пенсії та відшкодування шкоди, завданої працівнику внаслідок трудового каліцтва, професійного захворювання, та у випадку його смерті з цих причин; допомоги по тимчасовій непрацездатності (хворобі), по вагітності та пологах; допомоги сім'ям з дітьми; допомоги по безробіттю; допомоги на поховання.

Парламентський Комітет зазначив, що прийняття і введення в дію закону сприятиме посиленню соціального захисту осіб обох держав та розширенню співробітництва між Україною і Литовською Республікою в галузі соціального забезпечення населення.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також