УКРАИНА ОТКРЫВАЕТ НЕБО

04.01.2002, 14:10

В 2002 году отделом Открытого неба Центра военного сотрудничества и верификации Генерального штаба Вооруженных Сил Украины начато выполнение первого этапа Договора об открытом небе. (укр.)

Планується, що 15-27 квітня цього року в м. Нортхольц (Федеративна Республіка Німеччини) відбудеться сертифікація літака спостереження Ан-30Б ескадрильї "Блакитна стежа" Військово-Повітряних Сил ЗС України. У ній братимуть участь верифікатори всіх 27 країн-учасниць Договору. За результатами перевірки апаратури спостереження, що встановлено на літаку, буде видано спеціальний сертифікат - своєрідний допуск до виконання місій спостереження військових об'єктів з повітря. Одночасно з українським Ан-30Б перевірятимуться також Ан-26 з Угорщини та Ан-30Б Російської Федерації.

Передбачається, до кінця серпня 2002 року відповідну сертифікацію пройдуть літаки спостереження всіх країн, що приєдналися до Договору з Відкритого неба.

Відповідно до рішення Консультативного комітету з відкритого неба, у 2002 році українські верифікатори мають бути готовими прийняти на своїй території 9 інспекцій спостереження та виконати 7 зовнішніх місій контролю. Починаючи з 2003 року, кількість інспекцій для України буде пропорційною й становитиме: зовнішніх - 12 і внутрішніх - також 12.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також