ЕБРР готов к дальнейшему сотрудничеству с Украиной

17.12.2002, 15:39

16 декабря в Лондоне находилась делегация Украины во главе с Вице-премьер-министром В. Гайдуком. Целью визита украинской делегации было проведение переговоров с руководством Европейского банка реконструкции и развития. (укр.)

В ході зустрічі делегації з президентом ЄБРР Ж. Лемьєром, першим віце-президентом Н. Дойл, віце-президентом Й. Янке та іншими представниками вищого керівництва Банку обговорювалися питання фінансування добудови енергоблоків на Рівненській та Хмельницькій АЕС, реалізація проекту побудови об'єкту "Укриття", здійснення комплексу проектів ЄБРР в галузі енергетики в Україні та загальний хід реформування енергетичного сектору.

Керівництво ЄБРР позитивно оцінило прогрес, досягнутий Україною в сфері методології тарифоутворення та покращання фінансового стану енергетичного сектору.

Сторони домовилися продовжувати співпрацю з метою поглиблення якості та змісту співробітництва між Україною та ЄБРР. Зокрема, було домовлено підняти рівень робочих консультацій щодо проекту "Рівне-Хмельницький" до формату переговорів між президентом ЄБРР та Віце-прем'єр-міністром України.

У складі української делегації були Держсекретар МЗС з питань європейської інтеграції О. Чалий, Президент НАЕК "Енергоатом" С. Тулуб, Посол України у Великій Британії І. Мітюков, директор ЄБРР від України Ю. Полунєєв, а також представники НАЕК "Енергоатом" та Міністерства паливної енергетики України.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також