Президент Словакии удовлетворен своим визитом в Украину

04.12.2002, 11:49

Президенты Украины и Словакии подвели итоги официального визита словацкой делегации в Украину. (укр.)

Підсумовуючи візит Президента Словацької Республіки Рудольфа Шустера, Президент України Леонід Кучма підкреслив: "Наші відносини сьогодні розвиваються добре, але потрібно, щоб завтра вони були ще кращими, треба дивитися в завтрашній день". Глава держави зазначив, що переговори між Україною і Словаччиною на рівні Міністрів, Президентів, ділових кіл довели, що треба інтенсифікувати відносини, перш за все в економіці, проте ні в якому разі не забувати про гуманітарну сферу, освіту, науку, культуру.

Від себе Р. Шустер наголосив, що неспроста фінал зустрічі Президентів України та Словаччини відбувся на Південному машинобудівному заводі - місці, де працював Президент України Л. Кучма. "Ми мали можливість ознайомитися із досконалістю конструкцій і прекрасними спеціалістами України", - сказав Р. Шустер.

Президент Словаччини також відзначив: "Те, що ми очікували від візиту, все реалізувалося, все було виконано. Я не говорю тільки від свого імені, а від імені всієї делегації, особливо ділової частини. Всі сподівання збулися. І ми констатуємо, що існують резерви співробітництва". При цьому Р. Шустер висловив сподівання, що більшість українських підприємств активніше інвестуватимуть кошти в словацьку економіку. "Ми створюємо сприятливі умови в Словаччині, але бачимо, що в Україні вони нічим не гірші", - зазначив Президент Словаччини.

Насамкінець Р. Шустер відзначив зростання української економіки, зокрема у розвитку промисловості та будівництва. При цьому Президент Словаччини наголосив, що Україна і Словацька Республіка ідуть спільним шляхом і мають значні перспективи для співробітництва, Зокрема, на думку Р. Шустера, слід зосередити увагу на розвитку зв'язків у культурній і гуманітарній сферах.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також