Белорусские военные посетили Центр разминирования ВС Украины

22.02.2002, 10:47

Украинские и белорусские военные инженеры обсудили в Киеве вопросы организации и проведения разминирования. (укр.)

19-21 лютого у Києві з робочим візитом перебула військова делегація інженерного управління Збройних Сил Республіки Білорусь на чолі з начальником штабу - першим заступником начальника інженерних військ ЗС Республіки Білорусь полковником Володимиром Шкарупським.

Білоруські військові інженери вже вдруге приїздять до своїх українських колег. На цей раз темою зустрічі було обрано співробітництво у питаннях розмінування. Українські колеги поділилися досвідом організації та проведення розмінування вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної війни, а також знешкодження сучасної іноземної вибухівки під час виконання миротворчої місії 3-м окремим інженерним батальйоном ЗС України у складі тимчасових сил ООН у Лівані. Обговорювались також питання підготовки груп розмінування та особливості навчання інженерних підрозділів, перед якими стоятимуть завдання гуманітарного розмінування у рамках програми ООН за кордоном та їх оснащення.

В ході візиту білоруські фахівці відвідали понтонно-мостову бригаду, яка дислокується у Києві та Центр розмінування Збройних Сил України, який діє на базі військово-інженерного інституту при Подільській Державній аграрно-технічній академії у місті Кам'янець-Подільський. Саме зараз там проходять підготовку військові інженери груп розмінування, які представляють частини і підрозділи усіх трьох оперативних командувань Сухопутних військ та Залізничних військ ЗС України.

Центр розмінування Збройних Сил України було створено у вересні 2001 року з метою збору, аналізу та розповсюдження інформації про вибухонебезпечні предмети, підготовки цивільних та іноземних спеціалістів для участі в операціях з гуманітарного розмінування, підвищення кваліфікації саперів груп розмінування та кінологів частин і підрозділів інженерних військ Збройних Сил України. Центром налагоджено взаємодію та обмін інформацією з аналогічними закладами у Хорватії, Швеції, Франції, Лівані. Всі викладачі мають великий практичний досвід знешкодження вибухівки на території України, а також в Афганістані та Лівані.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також