Продолжаются сборы украинских миротворцев

28.02.2002, 11:19

В Северном оперативном командовании Вооруженных Сил Украины проходят сборы с личным составом, который отобрано для ротации 20-го отдельного вертолетного отряда в Сьерра-Леоне. (укр.)

З 18 лютого на базі 1-ої бригади армійської авіації Північного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України розпочали свою роботу підготовчі п'ятнадцятиденні збори з особовим складом, який було відібрано для ротації 20-го окремого вертолітного загону ЗС України у Сьєрра-Леоне.

Основна мета зборів - перевірити ступінь професійної придатності кандидатів, провести їх бойове злагодження, адже до складу загону увійшли представники різних частин Військово-Повітряних Сил, Західного та Південного оперативних командувань. Кістяк майбутнього вертолітного загону складатимуть вертолітники та технічний персонал Вапнярського та Бердичівського гарнізонів Північного оперативного командування.

Важливим елементом підготовки кандидатів до виконання миротворчої місії стане вивчення звичаїв та законів держави перебування, виконання правил польотів. Взагалі підготовку буде організовано в чотирьох групах: льотній, інженерно-авіаційній, тиловій та зв'язківців. Під час теоретичної підготовки та виконання практичних вправ буде використовуватися вже існуючий досвід вертолітників, які брали участь у миротворчих операціях на африканському континенті.

У зв'язку з тим, що нашим військовим доведеться перебувати в складних кліматичних умовах особливу увагу планується приділити медичному обстеженню миротворців. Льотний склад та військовослужбовці, які залучаються до виконання польотних завдань, пройдуть спеціальний медичний огляд у військово-медичному центрі Військово-Повітряних Сил ЗС України, а решта кандидатів - у військових шпиталях, де всім без винятку буде зроблено необхідні щеплення та забезпечено усім комплексом засобів профілактики.

Готовність майбутніх миротворців до виконання завдань перевірить комісія Головного командування Сухопутних військ Збройних Сил України із залученням представників управлінь центрального апарату Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України.

Всього до ротації буде залучено 110 військовослужбовців різних категорій, а остаточний список особового складу 20-го окремого вертолітного загону ЗС України буде затверджено під час засідання військової ради Північного оперативного командування СВ ЗС України.

Згідно з директивою Начальника Генерального штабу Збройних Сил ротація особового складу та техніки 20-го окремого вертолітного загону ЗС України для участі у миротворчій місії в Сьєрра-Леоне відбудеться у період з 18 березня до 14 квітня. Планується, що на першому етапі 18-24 березня літаком Ан-124 "Руслан" до столичного аеропорту Лунге буде доставлено у напіврозібраному вигляді 4 вертольоти Мі-8, а також 20% особового складу технічного та льотного персоналу.

Після прибуття техніку буде зібрано та перевірено на готовність до експлуатації і виконання завдань за призначенням. Водночас, три українські вертольоти, що відпрацювали свій ресурс в Африці, будуть підготовлені до відправки на ремонтні підприємства Міністерства оборони України.

Під час другого етапу у період з 8 до 14 квітня літаком Ту-154 передбачається доставити у Сьєрра-Леоне решту особового складу 20-го окремого вертолітного загону ЗС України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також