Украинские и американские военные планируют поиграть вместе

23.02.2002, 10:52

Представители Вооруженных Сил Украины приняли участие в планирующей конференции совместной украино-американской стратегической военной игры "Потомак-Днепр". (укр.)

19-22 лютого у Вашингтоні тривала плануюча конференція спільної україно-американської стратегічної воєнної гри "Потомак-Дніпро". Українську військову делегацію очолював заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України полковник Павло Мінеєв.

"Потомак-Дніпро" - це вже друга спільна стратегічна воєнна гра за участю штабних офіцерів збройних сил України та США. Вона проходитиме на комп'ютерах без залучення особового складу. Метою плануючої конференції було визначено, зокрема, обговорення питань, пов'язаних з проведенням стратегічної воєнної гри, узгодження її сценарію, а також терміну проведення.

Перша подібна воєнна гра також проводилася на комп'ютерах в травні 1998 року в Києві, на базі Національної академії оборони України. На той час вона ще не мала власної назви, а в плані реалізації заходів україно-американських військових контактів значилася, як спільна україно-американська воєнно-політична дослідницька гра. Головною метою було відпрацювання пропозицій для прийняття вищим керівництвом держави та її Збройних Сил рішення про участь підрозділів або частин у миротворчій операції.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також