В Брюсселе прошел семинар верификаторов из европейских стран

25.02.2002, 12:03

Украинские верификаторы приняли участие в семинаре координационного комитета контроля за выполнением соглашений в соответствии с Договором по обычным вооруженным силам в Европе и Венским документом. (укр.)

19-24 лютого в Комітеті НАТО з верифікаційних питань (Брюссель, Бельгія) відбувся семінар координаційного комітету контролю за виконанням угод згідно Віденського документу та Договору про звичайні збройні сили в Європі (ЗЗСЄ). В роботі семінару взяли участь керівники верифікаційних структур країн, що підписали або приєдналися до цих документів. Українську делегацію на семінарі очолював начальник Центру військового співробітництва і верифікації Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Микола Гончаренко.

В ході проведення семінару, його учасники обговорювали проблемні питання щодо проведення інспекційного року в рамках реалізації Віденського документу та Договору про ЗЗСЄ.

"Інспекційний" рік за Договором про ЗЗСЄ розпочнеться 17 березня. Згідно Договору, пасивна квота України у 2002 році складатиме 22 інспекції. В минулому році вона складала 24 інспекційні об'єкти і була використана повністю. Реалізація домовленостей за Віденським документом розпочалася 1 січня поточного року і передбачає проведення в Україні 3-х інспекцій і 2-х візитів за оцінкою та стільки ж контрольних заходів з боку української сторони на території інших країн.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також