В Киеве обсуждались вопросы сотрудничества Украины со странами "Большой Восьмерки"

12.03.2002, 11:33

Министр иностранных дел Украины А. Зленко встретился с аккредитованными в Украине Послами стран "Большой Восьмерки". (укр.)

"Україна надає виключно важливого значення, як розвитку відносин з країнами "Великої Вісімки", що вважається своєрідним світовим елітним клубом, так і поглибленню взаємодії з кожною із держав, що є його членами". На цьому наголосив Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко під час зустрічі з акредитованими в Україні Послами країн "Великої Вісімки".

В центрі уваги бесіди були питання подальшого розвитку партнерства і співробітництва між Україною та країнами "Вісімки". Сторони були єдині в тому, що 10 років, які минули з часу встановлення дипломатичних відносин між Україною та провідними країнами світу, були позначені динамізмом та активною позитивною співпрацею.

Співрозмовники розглянули підсумки головування Італії в рамках "Великої Вісімки", а також обговорили основні заходи, пов'язані з підготовкою наступного Самміту в Кананаскісі (Канада), що відбудеться в липні 2002 року.

У цьому зв'язку глава зовнішньополітичного відомства України особливо відзначив, що Україна сподівається на продовження активної співпраці з країнами "Вісімки" щодо виконання плану заходів на об'єкті "Укриття" та вирішення низки соціальних питань, пов'язаних із виведенням Чорнобильської АЕС з експлуатації.

Учасники зустрічі вшанували хвилиною мовчання пам'ять жертв терористичної акції у Сполучених Штатах Америки, що сталася рівно півроку тому.

Сторони також обговорили нагальні проблеми міжнародного життя, зокрема, питання боротьби з міжнародним тероризмом.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також