Украино-вьетнамские связи приобретают многосторонний характер

02.03.2002, 12:16

1 марта начался двухдневный рабочий визит во Вьетнам делегации Министерства иностранных дел Украины во главе с заместителем Государственного секретаря Владимиром Ельченко. (укр.)

1 березня відбулася зустріч В. Єльченка з Міністром закордонних справ СРВ Нгуєн Зі Нієном. В ході бесіди сторони погодилися у тому, що традиційно дружні зв'язки між Україною та В'єтнамом зміцніли та набули характеру взаємовигідного багатостороннього співробітництва, спрямованого на забезпечення економічних та соціальних потреб двох народів, які обрали шлях оновлення та реформ. Сторони наголосили, що Україна і В'єтнам мають ефективно використовувати переваги свого географічного розташування відповідно у Європі та в Азії, розглядаючи двостороннє співробітництво як важливий фактор інтеграційних процесів, що відбуваються на євроазійському просторі.

У Ханої В. Єльченко мав також зустріч із заступником Міністра закордонних справ СРВ Нгуєн Ван Нганем. Співрозмовники обговорили широкий спектр питань двосторонніх відносин, шляхи поглиблення політичного діалогу між Україною і В'єтнамом, деякі аспекти співпраці у міжнародних та регіональних організаціях. В. Єльченко висловив задоволення станом двостороннього торговельно-економічного співробітництва та відзначив позитивну роль україно-в'єтнамської Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва у розвиткові торгівлі та економічних контактів між двома країнами.

У свою чергу, Нгуєн Ван Нгань зазначив, що створення у майбутньому Ділової ради Торгово-промислових палат України та В'єтнаму сприятиме розвитку відносин між підприємствами обох країн та реалізації ефективних пропозицій щодо удосконалення двосторонньої торгівлі.

По завершенню зустрічі сторони підписали Протокол про співробітництво між Міністерствами закордонних справ України та СРВ.

Під час свого перебування в Ханої заступник Державного секретаря МЗС України виступив в Інституті міжнародних відносин МЗС В'єтнаму з доповіддю, присвяченою 10-й річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та СРВ.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також