Начинается первый этап ротации украинских миротворцев в Сьерра-Леоне

22.03.2002, 10:38

Сегодня, 22 марта, начинается первый этап ротации 20-го отдельного вертолетного отряда и 4-го отдельного ремонтно-восстановительного батальона, которые входят в состав миротворческого контингента Миссии ООН в Сьерра-Леоне. (укр.)

Згідно з Указом Президента України "Про участь України в міжнародній миротворчій операції ООН в Сьєрра-Леоне" від 8.12.2000 р. 4-й окремий ремонтно-відновлювальний батальйон ЗС України чисельністю 524 особи з 21 грудня 2000 року виконує миротворчу місію в Сьєрра-Леоне. 12 березня 2000 року український миротворчий контингент у цій африканській країні поповнили 110 військовослужбовців 20-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України.

Ротація розпочнеться з доставки літаком АН-124-100 АНТК ім. Антонова до аеродрому Фрітаун (Сьєрра-Леоне) 4 вертольотів Мі-8МТ, авіаційно-технічного, спеціального майна для вертолітного загону і ремонтно-відновлювального батальйону та 24 військовослужбовців 20-го ОВЗ і оперативної групи Міністерства оборони України.

Через три доби у зворотному напрямку до України буде вивезено замінений особовий склад вертолітного загону та 3 вертольоти Мі-8МТ.

Другий етап ротації особового складу 20-го ОВЗ та 4-го ОРБВ заплановано на 9 квітня 2002 року. Цього разу літаком Ту-154Б державного підприємства МО України "Українська авіаційна транспортна компанія" до Сьєрра-Леоне буде відправлено 154 військовослужбовці Збройних Сил України.

Особливу увагу було приділено медичному обстеженню миротворців. Перевірка стану здоров'я льотного складу, військовослужбовців, що залучатимуться до виконання польотних завдань, здійснювалася у військово-медичному центрі ВПС, а решти кандидатів - у військових шпиталях, де всім без винятку буде зроблено необхідні щеплення та забезпечено усім комплексом засобів профілактики.

Готовність майбутніх миротворців до виконання завдань перевірила комісія Головного командування Сухопутних військ Збройних Сил України із залученням представників управлінь центрального апарату Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України.

Основні завдання 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону - обслуговування та ремонт матеріально-технічних ресурсів, наданих Збройними Силами України до складу Місії ООН у Сьєрра-Леоне, підготовка екіпажів бронетранспортерів та водіїв вантажних автомобілів, супроводження гуманітарних вантажів.

Основні завдання 20-го окремого вертолітного загону - перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також