Президент назначил Ивана Бижана первым заместителем Государственного секретаря МО Украины

23.03.2002, 13:53

20 марта 2002 года Президент Украины своим указом назначил на должность первого заместителя Государственного секретаря Министерства обороны Украины Бижана Ивана Васильевича (укр.).

5 березня Іван Біжан Указом Президента України був звільнений з військової служби в запас за віком з посади першого заступника Міністра оборони України.

Генерал-полковник у відставці Біжан Іван Васильович майже 43 роки присвятив військовій службі. За цей час він пройшов шлях від курсанта Львівського вищого загальновійськового училища до першого заступника Міністра оборони України.

З першого дня існування Збройних Сил України генерал-полковник у відставці Іван Біжан активно працював над розбудовою та становленням Міністерства оборони, Генерального штабу та Збройних Сил молодої незалежної України. Завдяки його зусиллям було налагоджено військово-дипломатичні відносини з багатьма країнами світу, вирішено питання розподілу Чорноморського флоту. Жоден парад військ на центральній вулиці столиці України не проходив без його безпосереднього керівництва та участі. Адже генерал-полковник І. Біжан одночасно обіймав посаду начальника Київського гарнізону.
Об этом сообщает Пресс-служба Министерства обороны Украины.

Читайте також