Обсуждаются вопросы украино-белорусского сотрудничества в области военной картографии

26.03.2002, 10:51

Вопросы двустороннего сотрудничества в области военной топографии обсуждаются во время визита начальника топографической службы Вооруженных Сил Украины в Республику Беларусь. (укр.)

25-27 березня триватиме візит начальника топографічної служби Збройних Сил України - начальника воєнно-топографічного управління Генерального штабу ЗС України генерал-майора В'ячеслава Жигуліна до Республіки Білорусь. Візит відбуватиметься в рамках виконання заходів Програми двостороннього військового співробітництва між Міністерствами оборони України та Республіки Білорусь на 2002 рік.

Передбачається, що в ході візиту генерал-майор В'ячеслав Жигулін зустрінеться та проведе переговори зі своїм колегою - начальником топографічної служби Збройних Сил Республіки Білорусь полковником Григорієм Кобелєвим.

Серед питань, які передбачено розглянути в ході переговорів, сторони мають обговорити стан і перспективи двостороннього співробітництва в галузі воєнної топографії, геодезії та картографії, обмінятися досвідом щодо розвитку топографічних служб збройних сил двох країни та їх топогеодезічного і навігаційного забезпечення. Також відбудеться обмін думками по спільному виконанню робіт щодо картографування територій та співробітництва в рамках Координаційного комітету картографічних служб збройних сил країн-учасниць СНД.

Планується, що в ході візиту генерал-майор В'ячеслав Жигулін відвідає низку військових частин топографічної служби Збройних Сил Республіки Білорусь.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також