Визит Министра обороны Украины в Польшу

28.03.2002, 10:59

Вопросы двустороннего военного сотрудничества и подготовки к Пражскому Саммиту НАТО обсуждает Министр обороны Украины во время официального визита в Республику Польша. (укр.)

27-28 березня триває офіційний візит української військової делегації на чолі з Міністром оборони генералом армії України Володимиром Шкідченком до Республіки Польща.

В ході візиту керівник українського військового відомства зустрічається зі своїм колегою - Міністром Національної оборони Республіки Польща паном Єжи Шмайдзінським.

В ході переговорів сторони обговорюють стан і перспективи двостороннього та багатостороннього військового співробітництва, а також співробітництва з ЄС, обмінюються інформацією щодо реформування збройних сил двох країн та підготовки до Празького Самміту НАТО.

Програмою візиту також передбачено зустрічі генерала армії Володимира Шкідченка з Прем'єр-міністром Республіки Польща паном Лєшеком Міллєром, Секретарем Бюро національної безпеки паном Мареком Сівцем, представниками комісії з питань оборони Сейму Республіки Польща та відвідування Академії національної оборони Республіки Польща.

Співробітництво між військовими відомствами України та Республіки Польща здійснюється відповідно до загальнополітичного курсу нашої держави у відносинах з Польщею, який визначено як пріоритетний. Військове співробітництво між двома країнами визначається та регулюється 8-ма міжнародно-правовими документами. Вони грунтуються на Угоді між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Республіки Польща про військове співробітництво, яку було підписано 3 лютого 1993 року.

Крім вищезазначеної Угоди, договірно-правова база співробітництва включає в себе Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про взаємну охорону секретної інформації, яку було підписано у вересні 2001 року в ході візиту Голови Служби безпеки України Володимира Радченко до Республіки Польща. А також концептуальну середньострокову програму "Основи планування співробітництва між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Республіки Польща на 2001-2003 роки", яку було підписано в ході офіційного візиту Міністра національної оборони Республіки Польща у січні 2001 року.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також