В БЕРЛИНЕ ПРОХОДИТ КОНФЕРЕНЦИЯ УКРАИНА-НАТО

04.03.2002, 11:24

С 3 по 5 марта украинская представительная делегация принимает участие в работе международной конференции "Украина и НАТО - на встречу новым вызовам", которая проходит в Берлине. (укр.)

Проведення цієї конференції ініційовано Берлінським відділенням Аспенського Інституту і присвячено 5-й річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО.

До складу української делегації увійшли, зокрема, Міністр оборони генерал армії України Володимир Шкідченко, Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Євген Марчук та Голова Державної комісії з питань оборонно-промислового комплексу України Володимир Горбулін. Також, в роботі цього представницького форуму беруть участь представники урядових та військових кіл країн-членів НАТО та Європейського союзу.

Учасники конференції обговорюють сучасну воєнно-політичну ситуацію в Європі та світі, проблемні питання боротьби з міжнародним тероризмом та реформування сфер безпеки, стан та перспективи відносин Україна-НАТО. Під час засідань планується виступ генерала армії Володимира Шкідченко про хід реформування Збройних Сил України.

Аспенський Інститут в Берліні було засновано у 1974 році, як частину міжнародної глобальної Аспенської мережі та некомерційну і неупереджену організацію, яка сповідує безпристрасність у трансатлантичному діалозі. Цей інститут є провідним центром обговорення загальних сучасних проблем лідерами різних держав і служить нейтральним форумом для відвертого та відкритого обміну думками між політиками, урядовцями, приватними особами та суспільством взагалі.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також