Одессу посетят французские военные корабли

01.04.2002, 10:56

1-6 апреля в рамках программы двухстороннего сотрудничества Министерств обороны Украины и Франции состоится визит французских кораблей в Одессу. (укр.)

До українського порту прибудуть навчальний плавучий комплекс зі спеціалізації офіцерів ВМС Франції у складі вертольотоносця "Жанна д'Арк" під командуванням капітана 1 рангу Жерома Рен'є та протичовнового фрегата "Жорж Лег" під командуванням капітана 2 рангу Ксав'є Ребура.

Передбачається, що під час свого перебування в Одесі, командування французьких кораблів відвідає Західний морський район Військово-Морських Сил Збройних Сил України, де зустрінеться зі старшим морським начальником міста контр-адміралом Дмитром Українцем, а також зустрінеться з керівним складом штабу Південного оперативного командування та Одеським міським головою.

В ході свого перебування в Одесі французькі моряки, зокрема, відвідають, Одеський інститут Сухопутних військ, мореходне училище імені Олександра Марінеско, Одеський морський національний університет, а також Одеську морську академію, де проведуть спортивні змагання з курсантами академії.

Основним завданням навчального плавучого комплексу є практична підготовка офіцерів-курсантів французьких ВМС. На борту вертольотоносця перебувають 46 офіцерів, 147 офіцерів-курсантів, в тому числі 21 офіцер - жінка та 473 члена команди. В команді протичовнового фрегата - 183 матроса, з яких 18 - жінки.

Вертольотоносець "Жанна д'Арк" вийшов у супроводі протичовнового фрегата "Жорж Лег" з французького порту Брест 20 листопада 2001 року та під час плавання здійснив заходи до портів Бостону, Антильських островів, Чилі, Аргентини, Бразилії, Сенегалу та Тунісу. В 1998 та 1999 роках вертольотоносець брав участь у гуманітарних місіях надаючи допомогу постраждалому від циклонів населенню Центральної Америки та Мозамбіку.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також