Более 30 тысяч военнослужащих встретят праздники в штатском

30.04.2002, 10:51

К майским праздникам из Вооруженных Сил Украины будет уволено около 30% военнослужащих срочной службы. (укр.)

У Збройних Силах України триває звільнення військовослужбовців строкової служби, які відслужили встановлені строки. На 25 квітня з лав Збройних Сил України вже звільнено 25,8% зазначеного особового складу. А до початку травневих свят ця цифра складатиме до 30% від загальної кількості, що підлягає звільненню. Загалом із Збройних Сил України весною цього року буде звільнено у запас 32746 військовослужбовців.

Збройні Сили України поступово зменшують обсяги призову на строкову військову службу. Згідно з Указом Президента, цієї весни буде призвано 33 тисячі юнаків, що на тисячу чоловік менше, ніж восени 2001 року. А в подальшому ця цифра зменшиться до 30 тисяч для Збройних Сил України і 10 тисяч - для інших військових формувань. У зв'язку з поетапним переходом українського війська на контрактну основу комплектування, ця тенденція зберігатиметься і надалі.

Згідно з українським законодавством, всі військовослужбовці при звільненні в запас отримають належне грошове забезпечення - вісім посадових окладів, що становитиме 100-160 гривень в залежності від посади та звання. Як повідомили у Головному фінансово-економічному управлінні Міністерства оборони України, кошти для цього виділені в повному обсязі, всі виплати проходять у встановлені терміни, згідно з планом звільнення.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також