Прошла совместная тренировка украинских и российских военных

11.04.2002, 11:56

9 апреля состоялась совместная командно-штабная тренировка Войск Противовоздушной обороны, Военно-Воздушных Сил Вооруженных Сил Украины и Военно-Воздушных Сил Российской Федерации. (укр.)

Захід проходив в рамках виконання Положення про порядок взаємодії чергових по протиповітряній обороні сил і засобів України та Російської Федерації, яке почало діяти з 25 березня 1995 року. В ході спільного тренування українських та російських фахівців було відпрацьовано взаємодію органів управління чергових сил по протиповітряній обороні при виконанні завдань бойового чергування за форс-мажорних обставин.

Метою командно-штабного тренування стало підвищення вишколу чергових бойових обслуг та змін підсилення щодо порядку обміну інформації між пунктами управлінь Військ Протиповітряної оборони, Військово-Повітряних Сил Збройних Сил України та Військово-Повітряних Сил Російської Федерації. Також в ході навчання відпрацьовувалися питання надання допомоги повітряним суднам за форс-мажорних обставин, що загрожують безпеці повітряного судна, життю і здоров'ю людей, які знаходяться на його борту, і внаслідок цього змушують екіпаж повітряного судна заходити в межі території іншої держави.

Для відпрацювання практичних вправ щодо надання допомоги повітряним суднам, які перетинають державний кордон між Україною і Російською Федерацією за форс-мажорних обставин, до навчань залучалися бойові та транспортні літаки. З боку Військ ППО Збройних Сил України - винищувачі Міг-29, Су-27 та транспортний літак Ан-26, з боку ВПС Російської Федерації - винищувачі Су-27, Міг-29 та Міг-31.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також