Вооруженные Силы Украины будут иметь трехвидовую структуру

16.04.2002, 10:50

Путям перехода на трехвидовую структуру Вооруженных Сил Украины было посвящено расширенное заседание коллегии военного ведомства. (укр.)

На тому тижні відбулося розширене засідання колегії Міністерства оборони України під головуванням Міністра оборони генерала армії України Володимира Шкідченка. На ньому було розглянуто питання щодо оптимізації структури Збройних Сил України, в першу чергу щодо поступового переходу Збройних Сил України на трьохвидову структуру - Сухопутні війська, Військово-Повітряні Сили та Військово-Морські Сили Збройних Сил України.

Це є важливим кроком у виконанні затвердженої Президентом України Державної програми реформування та розвитку Збройних Сил України на період до 2005 року. Цим документом, зокрема, було передбачено проведення досліджень з наступним опрацюванням відповідних пропозицій для переходу на трьохвидову структуру Збройних Сил України.

З доповіддю виступили начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковник Петро Шуляк, головнокомандувачі ВПС ЗС України, Сухопутних військ ЗС України, військ Протиповітряної оборони ЗС України генерал-полковник Віктор Стрельников, генерал-полковник Олександр Затинайко та генерал-лейтенант Анатолій Торопчин. Обговорювалося, зокрема, питання скорочення паралельних структур, удосконалення матеріально-технічного забезпечення та покращення рівня бойової підготовки.

У заключному слові Міністра оборони генерала армії України Володимира Шкідченка було проаналізовано запропоновані шляхи переходу на трьохвидову структуру Збройних Сил та поставлено задачі щодо подальшого вивчення цього питання і пошуку найбільш оптимального рішення важливого державного завдання.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також