Военные из США посещают Киев, Житомир и Винницу

19.04.2002, 11:20

В Украине находятся с визитом две военные делегации из США. (укр.)

18-19 квітня у Києві з візитом перебуває військова делегація на чолі з командувачем Сухопутних військ США в Європі чотиризірковим генералом Монтгомері Мігсом.

Програмою візиту передбачається проведення переговорів між чотиризірковим генералом Монтгомері Мігсом та Головнокомандувачем Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковником Олександром Затинайко. Планується, що під час переговорів сторони обговорять питання двостороннього військового співробітництва, боротьби з міжнародним тероризмом, участі у миротворчих операціях, зокрема, хід виконання завдань місії КФОР україно-польським миротворчим батальйоном "УкрПолбат", а також обміняються досвідом реформування збройних сил. Під час відвідання штабу Головного командування Сухопутних військ ЗС України представники американської військової делегації ознайомляться із структурою та завданнями найпотужнішого виду ЗС України, ходом його реформування відповідно до положень Державної програми реформування та розвитку Збройних Сил України до 2005 року.

В ході візиту глава американської військової делегації також зустрінеться з начальником Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковником Петром Шуляком, відвідає Національну академію оборони України, курси підготовки офіцерів багатонаціональних штабів та спостерігачів, а також 95-у окрему аеромобільну бригаду Північного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України (м. Житомир).

У Вінниці триває візит представників Командування Військово-Повітряних Сил США в Європі з питань фінансового забезпечення. Очолює групу американських військових виконавчий офіцер відділу фінансового менеджменту Командування ВПС США в Європі майор Крейн Крістофер.

В ході візиту американські військові фінансисти проводять робочі зустрічі з фахівцями фінансово-економічного управління Головного командування Військово-Повітряних Сил ЗС України, офіцерами фінансових служб частин Вінницького гарнізону та представниками центрального апарату Міністерства оборони України. Під час цих зустрічей триває обмін досвідом щодо фінансового забезпечення військових підрозділів на рівні авіаційного крила (бази).
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також