Военные специалисты Украины и НАТО обсудят вопросы военной реформы

05.04.2002, 11:06

Под эгидой Совместной работы группы "Украина-НАТО" по вопросам военной реформы состоится семинар по вопросам оборонного планирования. (укр.)

8 квітня в приміщенні Офісу зв'язку НАТО в Україні відбудеться семінар з питань оборонного планування, що проводиться під егідою Спільної робочої групи "Україна-НАТО" з питань воєнної реформи високого рівня.

В роботі семінару братимуть участь національні координатори співробітництва Україна-НАТО, керівний склад Міністерства оборони України, Генерального штабу та видів Збройних Сил України, а також представники Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України, Національного інституту стратегічних досліджень України, Міністерства закордонних справ України, інших Міністерств та відомств України. А також фахівці НАТО з Канади, Словаччини, Великобританії, США та Швеції.

Метою проведення цього представницького заходу є ознайомлення українських високих посадовців, які залучаються до реалізації Державної програми реформування та розвитку Збройних Сил України з основними аспектами процесу оборонного планування, що прийняті в НАТО, і стосуються імплементації Національних цілей воєнної реформи України.

Крім того, 8-12 квітня в Національній академії оборони України для українських військових, які безпосередньо займаються питаннями оборонного планування, фахівці НАТО проводитимуть курс з метою забезпечення їх необхідною інформацією для імплементації Національних цілей воєнної реформи. В ході проведення курсу будуть розглянуті, зокрема, питання основ стратегії управління оборонною реформою, аналізу оборонного бюджету та фінансових аспектів оборонного планування.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також