Завершается ротация украинских миротворцев в Сьерра-Леоне

09.04.2002, 11:26

Второй этап частичной ротации украинских миротворцев в Сьерра-Леоне состоится в период с 9 по 11 апреля. (укр.)

З 9 по 11 квітня відбудеться другий етап часткової ротації 20-го окремого вертолітного загону (ОВЗ) та 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону (ОРВБ), які входять до складу миротворчого контингенту Місії ООН у Сьєрра-Леоне (Африка). Таким чином завершиться чергова ротація українських миротворців, що виконують миротворчу місію на африканському континенті.

Під час першого етапу ротації, який пройшов наприкінці березня, літаком АН-124-100 АНТК ім. Антонова у Фрітаун (Сьєрра-Леоне) було доставлено 4 вертольоти Мі-8МТ, авіаційно-технічне, спеціальне майно для вертолітного загону і ремонтно-відновлювального батальйону та 24 військовослужбовців 20-го ОВЗ і оперативної групи Міністерства оборони України.

В ході другого етапу ротації літаком Ту-154Б Державного підприємства МО України "Українська авіаційна транспортна компанія" до Сьєрра-Леоне буде відправлено 83 військовослужбовця 20-го ОВЗ та 56 військових 4-го ОРВБ.

У період підготовки особового складу для виконання миротворчої місії ООН у Сьєрра-Леоне особливу увагу було приділено медичному обстеженню. Перевірка стану здоров'я льотного складу, військовослужбовців, що залучатимуться до виконання польотних завдань, здійснювалася у військово-медичному центрі ВПС, а решти кандидатів - у військових шпиталях, де всім без винятку було зроблено необхідні щеплення та забезпечено усім комплексом засобів профілактики.

Готовність майбутніх миротворців до виконання завдань перевірила комісія Головного командування Сухопутних військ Збройних Сил України із залученням представників управлінь центрального апарату Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також