Украинских военных в Ливане готовятся заменить

11.05.2002, 12:06

В Вооруженных Силах Украины началась подготовка к очередной ротации военнослужащих 3-го отдельного инженерного батальона, который выполняет задание миссии ООН в Южном Ливане. (укр.)

У частинах і підрозділах Північного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України триває конкурсний відбір кандидатів для проходження служби у складі 3-го окремого інженерного батальйону ЗС України, що виконує завдання місії ООН у Південному Лівані. До загону майбутніх миротворців планується відрядити 62 представника Північного оперативного командування, в тому числі 57 військовослужбовців контрактної служби.

Кандидатури майбутніх миротворців будуть розглянуті та затверджені на виїзному засіданні Військової ради Північного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України, яке відбудеться 22 травня на базі 169-го навчального центру Північного ОК.

Після проведення атестації всі відібрані кандидати відбудуть до Центру розмінування Збройних Сил України, який діє на базі Військового інституту при Подільській Державній аграрно-технічній академії (м.Кам'янець-Подільський). Там протягом місяця триватиме підготовка українських військових до виконання завдань місії ООН у складі 3-го окремого інженерного батальйону ЗС України.

Першу групу українських "голубих шоломів" планується відправити до Лівану на початку липня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також