Испанские военные посетят Национальную академию обороны Украины

23.05.2002, 11:48

В Киеве с официальным визитом находится военная делегация Королевства Испания. (укр.)

21-24 травня у Києві з офіційним візитом перебуває військова делегація Королівства Іспанія на чолі з начальником Генерального штабу оборони адміралом флоту Антоніо Морено Барбера.

В ході офіційного візиту глава іспанської військової делегації здійснив візит ввічливості до Міністра оборони України генерала армії України Володимира Шкідченка. Програмою візиту передбачалося проведення переговорів між начальниками Генеральних штабів Збройних Сил України та оборони Іспанії генерал-полковником Петром Шуляком та адміралом флоту Антоніо Морено Барберою, в ході яких сторони обмінялись досвідом реформування збройних сил, обговорили стан і перспективи двостороннього військового співробітництва, а також розглянули питання розвитку військового співробітництва Україна-НАТО та Україна-ЄС.

В ході перебування у Києві було заплановано зустрічі адмірала флоту Антоніо Морено Барбера з Міністром закордонних справ України Анатолієм Зленком та Секретарем Ради національної безпеки і оборони України Євгеном Марчуком. Також члени іспанської військової делегації планують відвідати Центр оперативного реагування на кризові ситуації Міністерства оборони України, Національну академію оборони України та Перший окремий полк Президента України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також