Украино-американские учения "Си Бриз-2002" пройдет в первой половине июня

21.05.2002, 10:45

Организационные вопросы проведения совместных учений ВМС Украины и Шестого флота ВМС США "Си Бриз-2002" решали участники заключительной планирующей конференции, которая проходила в Севастополе. (укр.)

У Севастополі завершила роботу заключна плануюча конференція з підготовки спільного навчання Військово-Морських Сил Збройних Сил України і Шостого флоту Військово-Морських Сил Сполучених Штатів Америки "Сі бриз-2002". В ході роботи конференції було остаточно узгоджено основні заходи, склад учасників та інші питання майбутніх маневрів.

Українську військову делегацію на цьому заході очолював заступник головнокомандувача ВМС Збройних Сил України з бойової підготовки контр-адмірал Віктор Максимов. В конференції також взяли участь офіцери Головного командування українського флоту, представники військового атташату посольства США в Україні і Шостого флоту ВМС США.

Очікується, що навчання, які проходитимуть в дусі Програми "Партнерство заради миру", триватимуть в центральній частині Середземного моря з 3 по 15 червня цього року.

Під час проведення навчань "Сі бриз-2002" планується відпрацювати спільні дії багатонаціональних сил при проведенні морської операції з підтримки миру. Навчальні питання учасники маневрів збираються акцентувати на плануванні миротворчої операції, виконанні завдань кораблями та силами морської піхоти, проведенні пошуково-рятувальних дій при наданні допомоги умовно ушкодженому кораблю та інших заходах.

Українські ВМС на маневрах буде представлено великим десантним кораблем "Костянтин Ольшанський", кораблем управління "Славутич", рятувальним буксиром "Кременець", взводом морських піхотинців, аварійно-рятувальним загоном та командою водолазів. В поході до Середземного моря також братимуть участь 45 курсантів Севастопольського військово-морського інституту імені П. С. Нахімова.

Загін кораблів ВМС Збройних Сил України очолить заступник головнокомандувача з бойової підготовки контр-адмірал Віктор Максимов, який також буде виконувати обов'язки заступника керівника навчань "Сі бриз-2002".

Спільні навчання українського і американського флотів "Сі бриз" проводяться з 1997 року. До участі в цих маневрах запрошувалися і флоти інших країн. Зокрема, у 1998 році в маневрах також брали участь сили Чорноморського флоту Російської Федерації.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також